Cries in Vain

Cries in Vain
Every tear that falls is like a drop in the ocean

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Το ασχημόπαπο δεν έγινε κύκνος σε μία μέρα


  -Υπάρχουν φορές όταν μετά από πολύ καιρό αρχίζεις να νιώθεις πως κάτι αλλάζει,πως κάτι νέο γεννιέται μέσα από τις στάχτες του παλιού,κάποιες φορές που η ψυχολογία σου και η διάθεση σου αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς και σε κάνουν να νιώθεις ξεχωριστά,διαφορετικά από κάθε άλλη φορά.
  -Γενικά μια αλλαγή προσφέρει συχνά χαρά και χαμόγελο,αφού η ζωή μας δεν μπορεί να είναι μία ευθεία αλλά ένας δρόμος με στροφές,με πολλά παρακλάδια,που συνήθως αναγκαζόμαστε να ακολουθήσουμε και άλλοτε επιλέγουμε.Όμως,δεν έχουμε πάντα την δυνατότητα να διαλέξουμε τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε,και τα απρόοπτα είναι πάντα εκεί,τα ξαφνικά αυτά περιστατικά που δίνουν ζωντάνια στη ζωή μας και ουσιαστικά είναι η περιπέτεια στη ζωή μας,τα στοιχεία που ανατρέπουν τις επιδιώξεις μας κάθε φορά που κάνουμε σχέδια.

   "People are slaves of their lustfor knowleddge.That's the reason why they are doomed to search what was the change to their plans."


-Ακόμη και η πιο επιφανειακή αλλαγή μπορεί να σε κάνει να νιώσεις ανανεωμένος,πως κάτι άλλαξε ριζικά μέσα σου,στον τρόπο που σκέφτεσαι και που βλέπεις τα πράγματα.Η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση σου βελτιώνονται,δυστυχώς όμως συνήθως πρόκειται για κάτι το προσωρινό,για μια αλλαγή με μεγάλη ένταση και αντιστρόφως ανάλογη διάρκεια.Σπάνια πρέπει να πιστέψει κανείς πως μία κατάσταση μπορεί να αλλάξει ξαφνικά μέσα σε μία στιγμή,λες και τη χτύπησε κάποιος με μαγικό ραβδί και τσουπ! το ασχημόπαπο έγινε κύκνος.
Σίγουρα όχι,μια πραγματική αλλαγή χρειάζεται προσπάθεια,θέληση και πραγματικό πόνο για να επιτευχθεί,πάνω από όλα όμως,χρειάζεται πίστη.Χωρίς πίστη κάθε προσπάθεια θα είναι πάντα ανεπαρκής,κάθε θέληση  εκτός πραγματικότητας και κάθε πόνος μαρτύριο δίχως νόημα.
  -Κάθε αλλαγή χρειάζεται χρόνο και πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε στον εαυτό μας και στους γύρω μας με χρόνο αν όντως θέλουμε να αλλάξουμε κάτι,έστω και κάτι το ελάχιστο.
  -Η επιφανειακή αλλαγή δεν είναι πάντα απολύτως επιφανειακή,συνήθως αποτελεί το πρώτο άνοιγμα στο φράγμα που μπορεί να μην αρκεί από μόνο του για να το γκρεμίσει αλλά είναι το πρώτο βήμα,το οποίο πρέπει να διαδεχτούν πολλά ακόμα,για να επιτύχουν το στόχο τους.
  -Κάθε βήμα είναι ξεχωριστό και αυτόνομο από τα υπόλοιπα:ένα δικό σου λάθος βήμα μπορεί να οδηγήσει σε λάθος κατεύθυνση ή και να γκρεμίσει την όλη προσπάθεια υποχρεώνοντας σε μία νέα αρχή,δημιουργώντας μία νέα κατάσταση που δεν έχει καμία σχέση με αυτή που οραματίστηκες και για την οποία προσπάθησες...

 "Accident is called an incident in which every human prediction or preview has proved totally insufficient."

 Πόσα ταξίδια έχω κάνει στ'ανοιχτά;
 Πόσες λεωφόρους που χανόντουσαν αργά;
 Πόσα συντρίμμια και χαμένα μυστικά;
 Όμως εσένα..δεν σε βρήκα πουθενά..

 Πως να διαβάσω τα χείλη σου λοιπόν;
 Ποιος να τη σώσει αυτή την πόλη των τρελών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου